Gurkemeje krydderi hjælper mod kræft

Kolesterol sænkning og kardiovaskulær beskyttelse – Curcumin virker for at sænke det samlede kolesterolniveau og interessant har det vist sig at reducere LDL (dårligt) kolesterolniveau. Lige så vigtigt er dets evne til at forhindre peroxidation af lipider, der resulterer i dannelse af plaque, der klæber til arteriernes vægge, hvilket resulterer i den ultimative indsnævring og dermed øger chancerne for kardiovaskulære bekymringer.

Hjernesundhed – Inflammation i kroppen er ansvarlig for degenerationen af ​​mange af kroppens vitale strukturer, herunder hjerte og hjerne. Curcumins potent antiinflammatoriske egenskaber er teoretiseret til at tilbyde beskyttelse mod kognitiv tilbagegang, der forekommer med alderen. Forekomsten af ​​kognitiv tilbagegang er markant lavere i befolkninger, hvis kost indeholder gurkemeje, og selvom der skal udføres fuldblåste kliniske undersøgelser for at bekræfte dette, forekommer det ikke desto mindre, at der er en forbindelse mellem indtagelse af gurkemeje og hjernebeskyttelse.

Der er mange anekdotiske rapporter om gurkemeje’s ekstra fordele kurkuma gesund, herunder hjælp til vægttab, bekæmpelse af acne, styrkelse af knogler og hjælp til at modvirke pigmenteringsproblemer.

Hvad er det bedste gurkemeje tilskud?
Med så mange forskellige producenter, der producerer gurkemeje-kosttilskud, kan valget af hvilket tillæg til at købe være forvirrende. Den aktive bestanddel i gurkemeje er curcumin og findes normalt i koncentrationer på omkring fem procent. Derfor vil kosttilskud indeholdende kun gurkemejepulver kun have fem procent curcumin. Målet for et tilskud, der indeholder 95 procent curcumin, da dette er den slags styrke, der giver fordelene ved gurkemeje, som jeg har nævnt ovenfor.

Det andet problem med gurkemeje er, at det er dårligt absorberet af kroppen. Gurkemeje nedbrydes hurtigt af mavesyrerne og meget lidt kommer ind i blodbanen. Forskning har vist, at gurkemeje ikke er vandopløselig, men opløses effektivt i fedtstoffer. Så kig efter et tillæg, der enten belægge gurkemeje i en enterisk belægning, som er dyr, eller brug en, der indeholder en eller anden form for olie for at sikre den største tilgængelighed til kroppen.

Det tillæg, som jeg plejer at anbefale, er EcoGaia, et kosttilskud, der indeholder et patenteret ekstrakt af gurkemeje indeholdende 95 procent curcuminoider i en base indeholdende olier afledt af gurkemejerrot for større absorption. Dette specifikke patentanmeldte ekstrakt har vist sig at absorbere syv gange bedre end konventionelle curcumin kosttilskud og forbliver i blodbanen dobbelt så lang som muligt for maksimal beskyttelse.

Videnskabelige undersøgelser af de terapeutiske egenskaber af curcumin pågår. Det er meget klart, at denne plante har stærke helbredende egenskaber. Desværre bruger de fleste af os simpelthen ikke gurkemeje i vores kost. Gurkemeje synes at beskytte det genetiske materiale i vores kroppe, slukke betændelse, som er årsagsfaktoren for mange aldersrelaterede sygdomme og beskytte det kardiovaskulære system. Vi hører hele superfoods hele tiden, såsom acai og goji, men jeg tror stærkt på, at gurkemeje virkelig skal mærkes som en “superfood”. Valget til at supplere med Super Bio-Curcumin er efter min mening en no-brainer.